Vörös ajkak

Mivel tegnap az ötvenes években jártunk, úgy gondolom, itt az ideje egy vörös-rúzsos posztnak.

piros ajkak.jpg

A tökéletes vörös száj megalkotása nem egyszerű feladat, ezért nem árt némi gyakorlás. Fontos, hogy sohase kicserepesedett ajkakra vigyük fel a rúzst (ha gyors megoldás kell, használjunk előtte Carmex-et vagy Blistex-et, ITT olvashattok róluk.)

Bemutatok egy viszonylag gyors és egyszerű módszert, amit kipróbálhattok. Az első lépés, hogy piros ajakkontúr-ceruzával körberajzoljuk a szánkat. Ez azért is hasznos, mert így sokkal könnyebb szépen ívelt, egyenes vonalakat és szimmetrikus formát alkotni, mintha egyből rúzzsal dolgoznánk. Érdemes felül, középen elkezdeni az alkotást (a kis V-formánál), és onnan egyformán felépíteni a két oldalt. Semmiképp sem javaslom, hogy az egyik végénél indulva egy mozdulattal körberajzoljuk a szánkat... Alul is középről induljunk kifelé mindkét irányba. Itt lehetőség van korrigálásra, ha picit teltebb ajkakat szeretnénk például, de azért ne essünk túlzásba.

Nude-lip-liner.jpg

Ha ezzel kész vagyunk, érdemes egy rúzsecsettel kicsit befelé elsatírozni az éles vonalat (ennek főleg akkor van jelentősége, ha a ceruzánk árnyalata eltér a rúzsétól, hisz semmiképp sem szeretnénk a végeredményen látni, hogy körbe van rajzolva a szánk). Ha a ceruza több árnyalattal is elüt a rúzstól, akkor érdemes az ajkakat teljesen besatírozni vele, és úgy rámenni a rúzzsal, így egységesebb lesz a végeredmény. Én ilyen kerekített fejű rúzsecsetet használok:

1346.jpg

Utánna fogjuk a rúzst, ami lehet vizes hatású, fényes, csillogós, matt, amilyet csak szeretnénk, és rúzsecsettel vagy önmagában finoman felvisszük a szánkra, ügyelve arra, hogy ne menjünk a korábban megrajzolt vonalon túl.

PerfectRedLips.jpg

Végül áttetsző szájfénnyel is megbolondíthatjuk, ha nem érezzük elég fényesnek.

Az egyik kedvelt vörös rúzsom az Astor 250-es árnyalata (egyébként még pirosítóként is teljesen jól használható):

IMG_0985.JPG

IMG_0986.JPG

Természetesen ez a módszer alkalmazható bármilyen más színű erőteljesebb ajakszínezésnél is.