Ajakápolás

A rúzsok, főleg a tartós darabok meglehetősen ki tudják szárítani a szánkat (bár sokszor még rúzs sem kell ehhez), így nem árt tennünk ez ellen, mielőtt sminkelünk. A legjobb, ha (a kellő vízfogyasztáson kívül) egyébként is figyelmet fordítunk ajkaink  ápolására (ajakradírozás, hidratálás), de ha közvetlenül sminkeléskor szembesülünk vele, hogy száraz a szánk, akkor is van megoldás.

Alapozás után egyből kenjétek be az ajkakat egy kis shea-vajjal, így mire végeztek a szemfestéssel, már szépen be is szívja, és a rúzst nem cserepes szájra kell felvinnetek, így nyílván sokkal szebben is mutat.

 

Carmex_Containers.jpg

 

A munkáim során előszeretettel használok még Carmex-et is erre a célra. Amellett, hogy hidratál, kellemesen bizserget és hűsít, még meg is duzzasztja az ajkakat. Mivel kámfort tartalmaz, így semmiképp sem ajánlom mindennapi használatra, csak egyszer-egyszer! Kapható szőlőzsír-szerű kiszerelésben vagy tégelyes illetve kinyomós formátumban, kinek melyik a szimpatikusabb. Drogériákban 1.000 Ft körüli összegért vesztegetik, akcióktól függően.

Nagyon hasznos kis termék, de mindennapi használatra ezerszer inkább Shea-vaj!