Így használd a kozmetikai pálcikákat sminkelésnél

Olcsó, eldobható és sokoldalú. Röviden így jellemezhetjük ezt a remek kis találmányt, ami természetesen nem hiányozhat a sminkes táskámból sem. Hogy mi mindenre használható, az pedig az alábbi bejegyzésből kiderül.

Bármelyik drogériában beszerezhető ez az egyik végén vékony, a másikon lapos és széles pálcika, de egyszerű fültisztítót is bevethetünk, ha épp csak az van kéznél.

imag0053.JPG

Mivel kis helyet foglal, eldobható, higiénikus, így utazásoknál is jó szolgálatot tehet, hisz akár egy teljes szemsminket is elkészíthetünk vele, nem feltétlenül kell ecsetekkel bajlódni. Hogy hogyan? Íme:

#1 szemhéjalapozó felvitele - akár az ujjunkkal is felvihetjük a mozgószemhéjra, de ha alaposak szeretnénk lenni, a pálcikával tökéletesen beledolgozhatjuk a bőrbe, szerencsére a kialakítása miatt a belső szemzúghoz is könnyedén odaférünk.

#2 szemfesték felvitele - lehet krémes vagy por állagú, a laposabb végével csodásan beütögethetjük a bőrünkbe az anyagot.

q-tip11.jpg

#3 satírozás - nem kell lemondani a füstös szemről csak azért, mert nincs nálunk épp megfelelő ecset. Egy tiszta pálcikával gyönyörűen elhalványíthatóak az élek, és kész is a tökéletes füstös szem. Mielőtt a szemeteken alkotnátok, tegyetek próbát az alkaron. Vigyetek fel egy kis festéket, és finom mozdulatokkal satírozzátok kifelé, látni fogjátok a tökéletes füstös végeredményt. Ha erősíteni szeretnétek a színeken a mélyítővonalon, a pálcika élével ezt is megtehetitek, hisz tökéletesen odafértek vele. De ha kicsit túllőttetek a célon, és a színek intenzitásából vennétek vissza, egy tiszta pálcikával az is könnyedén megoldható.

#4 tusvonal - a vékonyabb felével a szempillák tövében is dolgozhatunk, gyönyörű füstös tusvonal készíthető. Főleg a szemceruzákat lehet remekül elsatírozni vele.

#5 szemöldök - a satírozásnál itt is remekül állja a sarat, valamint kis világos szín is felvihető vele a szemöldökcsontra.

Emellett remek szolgálatot tesz korrigálásoknál, akár szárazon, akár sminklemosóba mártva. Lássuk ezeket is:

#1 szempillaspirál baki - biztos mindenkivel előfordult már, hogy a szempillák festésekor sikeresen összekente a már művészien megalkotott szemfestését, ez nagyon bosszantó tud lenni. Ilyenkor nincs más dolgunk, mint várni pár percet, hogy a spirál festéke teljesen megszáradjon és egy tiszta, száraz pálcikával egy csapásra eltüntethető. (Mindenképp meg kell várni a száradást, különben csak elmaszatoljuk.)

precision-q-tips-eyeshadow-mascara-tutorial.jpg

#2 tusvonal baki - talán az sem ismeretlen, amikor a tusvonal farkincája az egyik oldalon picit vastagabbra sikerül. Ilyenkor sem kell kétségbe esni, a pálcika vékonyabbik végét sminklemosóba mártva gyönyörűen korrigálható, ráadásul a vonal is élesebbé válik.

#3 rúzsozás - főleg intenzívebb árnyalatú vagy tartós ajakrúzsoknál okoz problémát, ha picit megcsúszunk a vonalvezetéssel. Ilyenkor szintén jól jön a sminklemosóba mártott pálcika, pillanatok alatt korrigálhatunk vele.

qtips-for-lips-ts.jpg

#4 a szem alatti ráncocskákba összegyűlt alapozó elsimításában is verhetetlen a lapos fejecskéjű vége, így napközbeni sminkigazításkor is jó szolgálatot tehet.

q-tip-eye-400.jpg

#5 korrektorok felvitelére is tökéletes, legyen szó pattanás eltüntetésről vagy épp a szem alatti karikákról.

+1 Emellett bevethető még sminklemosáskor is, a szem környéki nehezebben hozzáférhető részeknél (pl. szempillák tövénél) csodát tesz sminklemosóba mártva.

++1 Ha pedig nem csak a sminkekre szorítkozunk, a körömlakkozáskor kicsit összekent ujjak lemosására is tökéletes :)

Egy szó, mint száz, sokoldalú termék, érdemes vele közelebbről megismerkedni, még akkor is, ha a mindennapokban inkább az ecsetekhez nyúlunk, hisz nem tudhatjuk mikor adódik smink-vészhelyzet, amit jó eséllyel a kis pálcikával sikeresen el tudunk hárítani.