A tökéletes tusvonal titka - 3. rész - a technika

Akik velem tartottak az előző két részben (1. rész és 2. rész), már tudják, hogy milyen tusvonalakat alkothatnak és mivel... itt az ideje, hogy rátérjünk a hogyanra is. Az alábbiakban bemutatok egy egyszerű és jól bevált módszert lépésenként, de nyugodtan alakítsatok rajta úgy, ahogy Nektek a legjobb, ahogy leginkább kézreáll. Itt most a felső tusvonalakról lesz szó, de alul hasonlóképpen kell eljárni.

sophie_sleek_7518.jpg

(Forrás: Google)

A tusvonal készítése nálam a szemfestés egyik utolsó lépése, utána már csak szempillaspirált szoktam felvinni, és kész, ezért is fontos, hogy ne rontsuk el, hisz a javítással, lemosással kárt teszünk a már elkészült sminkben is.

Bármilyen formájú tusvonalat is szeretnétek rajzolni, az egyik cél, hogy a szempilla sort optikailag megvastagítsuk, így én mindig közvetlenül a pillasor tövében kezdem a tus felvitelét, először középen, majd nagyon vékonyan a belső szemzugnál, végül a szem külső része felé, de szigorúan csak a pillák végéig (a lefelé túlhúzott tusvonal inkább ront a megjelenésen, mint javít). Itt még nem baj, ha nem tökéletes a vonal, vagy vékonyabb, mint amit szeretnétek, hisz ezen még úgyis alakítgattok.

A következő lépés, ha elbűvölő cicaszemet szeretnénk varázsolni, hogy szigorúan nyitott szemnél (!!!) bejelöljük, hogy az alsó szempillasor merre folytatódna, ez ugyanis egy nagyon szép és természetes ívet ad majd a tusvonalunknak. Amíg csak gyakorolgattok, próbálgattok, vagy ha kezdetben bizonytalanok vagytok, érdemes egy egyszerű szemceruzát használni erre, és azzal előrajzolni ezt a kis vonalat, hisz sokkal könnyebben korrigálható, mint a tus. Ha ez kész, nézzetek bele a tükörbe, hogy tetszik-e az a forma, a vonalnak az iránya, hossza, amit előrajzoltatok, hisz ha nem, még korrigálhattok. Ha általában problémát okoz a két oldal egyformává tétele, akkor is óriási könnyebbséget jelent ez a ceruzás előrajzolós megoldás, jussatok el eddig a pontig mindkét szemen, és nézzetek bele a tükörbe, hogy valóban egyforma-e. Ha igen, akkor mehet az átrajzolás tussal. Én személy szerint jobban szeretem készre rajzolni az egyik szemet, és csak utána váltok a másikra, de csináljátok úgy, ahogy nektek könnyebb.

how-to-apply-eyeliner.jpg

Ha ez kész, nincs más hátra, mint egy egyenes vonallal összekötni a szempillasorral úgy, hogy a tusvonalunk vége szép hegyes legyen. Ahol nem elég erőteljes a szín, ott menjetek át mégegyszer, hogy a végeredmény tökéletes legyen. Érdemes a szemöldökcsontnál kicsit megemelni, és kifelé húzni a bőrt, mert így könnyebb vékony, egyenes vonalat rajzolni. Ha megremeg a kezetek, akkor használjatok egy vékony ferde ecsetet, azzal biztos egyenes vonalat fogtok húzni.

Az alábbi képen is ugyanezeket a lépéseket láthatjátok egy kis műszempillával megtoldva:

makeup7.jpg

Természetesen rajzolhattok vékonyabbat, vastagabbat, hosszabbat és rövidebbet, ez már csak rajtatok múlik.

(Forrás: Google)

 Ha ceruzával vagy szemfestékkel alkotnátok inkább, a módszer ott is működik, még akár egy picit el is füstösíthetitek a tusvonalat, ha szeretnétek:

blue-winged-eyeliner.jpg

Van, aki szabad kézzel rajzolja meg a tus körvonalát előre (ahogy az a 4. pontnál látható), majd utána kitölti színnel, én ezt határozottan nem javaslom, mert nem sok esély van rá, hogy mindkét szemnél teljesen egyformára sikerül ez a művelet. Valamint a 3. képkockánál csukott szemnél rajzolja be a kis farkincáját a tusvonalnak, amit mindig nyitott szemnél tegyetek, vagy nagy meglepetések érhetnek, ha végül belenéztek a tükörbe. 

ezt ne.jpg

(Forrás: Google)

A következő képen látjátok, hogy miért fontos a tusvonalat egészen a szempillák tövéhez bevinni, főleg a lefelé néző képen látszódik, hogy mennyire nem szép, amikor a pillasor és a tusvonal között itt-ott kivillan a bőr színe:

ne.jpg

(Forrás: Google)

Arra is próbáljatok meg figyelni, hogy a belső szemzugnál vékonyodjon el a tusvonal, mert az az igazán szép.

Ha már az elrettentő példáknál tartunk, utcai viseletre ezt a radikálisan felfelé kanyarított tusvonalat sem ajánlom... ezért is jó, ha a saját szemetek természetes ívét követitek, vagy ha szükséges, akkor egy kicsit korrigáltok az íven.

LOreal-Singapore-Super-Liner-Eyeliner-Tutorial.jpg

(Forrás: Google)

 Remélem tetszett ez a kis sorozat, és találtatok benne hasznos tippeket. Tartsatok velem Facebook-on is!