A tökéletes tusvonal titka - 1. rész - a forma

(Forrás: Google)

Az 50-es, 60-as években meghódította a világot, de már az ókori egyiptomiak is előszeretettel alkalmazták, napjainkban pedig újra aranykorát éli, ami nem is csoda, hisz kevés dolog van, ami annyira ki tudja emelni a szemet, mint egy hozzá tökéletesen passzoló tusvonal.

cateyemakeuptutorial.jpg

(Forrás: Google)

Többen jeleztétek, hogy szeretnétek részletesebben olvasni a tökéletes tusvonal megalkotásáról, így készítettem egy 3 részes sorozatot, mely lerántja a leplet a titokról...

Mindenkinek más az arca, a szemformája, így nincs más dolgunk, mint megtalálni a hozzánk leginkább illő formát, formákat. Akinek apró vagy épp közel ülő szemei vannak, például ne erőltesse az alul-felül körbezárt tusvonalat, bármennyire is tetszik, hisz az optikailag még közelebbivé és még kisebbé teszi azokat.

maxresdefault.jpg

(Forrás: Google)

Vagy ha kicsit szomorkás állása van a szemnek, mert lefelé ível, akkor inkább korrigáljuk, és varázsoljunk belőle elbűvölő cica-szemet (ami egyébként mindenkinek csodásan áll), ne pedig a lefelé mutató vonalat hangsúlyozzuk tovább. Egyébként mindenki számára megszívlelendő tanács, hogy a tusvonalat a szempillák külső szélénél már felfelé íveljük, különben elég lehangoló látványt fogunk nyújtani.

(Forrás: Google)

Ha nem tudnátok, hogy milyen szemformátok van, vagy hogy hogyan sminkeljétek, hogy még szebb legyen, olvassátok el ezt a korábbi bejegyzésemet. (Ha még ezek után is van kérdésetek, írjatok nekem nyugodtan itt vagy Facebook-on.)

Most nézzük meg, milyen tusvonalakat varázsolhatunk magunkra. A választék természetesen óriási, érdemes minél többet kipróbálni, kísérletezzetek bátran ( pl. egy szemceruzával, hisz az könnyen korrigálható).

(Forrás: Google)

Amint láthatjátok, lehet vékonyabb, vastagabb, alsó, felső vagy mindkettő, cicás, vagy éppen csak a szempillák dúsítására szolgáló, egyszerű, letisztult vagy épp eltúlzott. A lényeg, hogy mindig találjátok meg a szemetekhez, stílusotokhoz és az alkalomhoz leginkább illő formát. Az alábbi például nem épp utcai viselet ;)

images02.jpg

(Forrás: Google)

 A következő részben a megfelelő eszközökről olvashattok, tartsatok velem!