Évszak típusok – Tél

Az előző bejegyzésben az Ősz típusról olvashattatok, ma pedig a sorozat záróakkordjaként a Tél lányai következnek (nem mintha a fiúkra nem vonatkoznának a leírt jellemzők, csak ők kevesebbet sminkelnek…:)). Ebben a csoportban a hangsúly a kontraszton van, így két különböző típus is helyet kapott benne. Az egyiket a Hófehérke-szerű lányok (porcelán bőr, sötét haj, mely gyakran hideg, világos szemmel párosul), a másikat a kreol-típusúak (sötét szem, haj és bőr) alkotják.

Bőr: hűvös, kékes tónusú (lehet porcelán vagy olíva színű is) vagy kreolos

Haj: barna, sötétbarna, fekete (kivételes esetekben lehet nagyon világos szőke is)

Szem: minden esetben élesen elüt a szivárványhártya színe a fehérjétől, szinte világít a szemük, mely lehet szürkéskék, kékeszöld, mogyoróbarna vagy sötétbarna.

Az élénk, hideg, telített színek állnak jól nekik, melyek az egészen fagyos, világos árnyalatoktól a közepesen sötétig terjednek. Minden szín, ami másokon már túl harsánynak tűnne, rajtuk jól mutat. A szürkés, fakóbb árnyalatokat viszont jobb elkerülni vagy csak mértékkel alkalmazni.

Tél-Tavasz altípus: Gyönyörű kontrasztok jellemzik őket, így szinte minden jól áll nekik. Bátran viselhetnek élénk színeket, akár többet is egyszerre. A fekete és fehér alapszín mellett remek választás a királykék, ibolyakék, türkiz, zöld, magenta, piros, citromsárga stb. Ebbe a csoportba tartozik pl. Katy Perry.

Katy-Perry-booking-price.jpg

Tél-Nyár altípus: Az igazi Hófehérke. Hideg, jeges fényű színeket érdemes választania, mert a túl élénk árnyalatok nem mutatnak jól rajta. A lágyabb párosítások megfelelőbbek, amilyen a szürke-piros vagy épp a szürke-kékes lila. Fekete-fehér alapszín helyett inkább szürkés-ezüstös árnyalatot jó alkalmazni, de azt is csak mértékkel. A föld színek öregítik, így nem érdemes erőltetni. Ide sorolható pl. Lauren Graham.

Lauren-Graham-lauren-graham-24010187-1806-2560.jpg

Tél-Ősz altípus: A mély színek állnak a legjobban nekik. Bátran használhatnak neon színeket is, de ha ezt túl soknak érzik, rengeteg élénk árnyalat közül választhatnak. Alapszínnek jó a fekete vagy a grafitszürke is, melyet bátran lehet akár tűzpirossal kombinálni, de jó párosítás a tengerészkék-rózsaszín is. Emellett nem hibázhatnak a meggyvörös, citromsárga, narancssárga, lila és kék árnyalatokkal sem. E típust képviseli pl. Anne Hathaway is.

anne_hathaway.jpg

Ezzel az Évszak sorozatunk végére értünk. Remélem hasznosnak találtátok, és sikeresen beazonosítottátok a saját típusotokat :) Ha bármilyen kérdésetek van, tegyétek fel nyugodtan itt vagy email-ben, de megtaláltok Facebook-on is.