Színkorrekcióval a bőrhibák ellen és egy remek Kiko paletta

A különböző színű bőrproblémák elleni harcban egy megfelelő minőségű színes korrektor-paletta a legjobb fegyver, amit bevethetünk. A mai bejegyzésben egy olyan terméket láthattok, amit már hetek óta napi szinten használok, és ki merem jelenteni, hogy ár-érték arányban az egyik legjobb választás, nem egy high-end terméket utasított maga mögé.

De kezdjük azzal, hogy mi is az a színkorrekció és hogyan lehet jól használni.

color-wheel.jpg

Minden árnyalatnak van egy komplementer párja - a keréken a vele szemben lévő árnyalat, mely két szín, ha egymás mellé kerül, remekül kiemeli, ha pedig egymásra, akkor kioltja a másikat. Az arcon lévő különféle elszineződéseknél pontosan ez utóbbira van szükségünk. Óriási előnye, hogy jóval kevesebb termék felvitelére van szükség, mintha bőrszínű korrektorral dolgoznánk egységesen mindenhol, így a végeredmény is sokkal természetesebb.

Attól azonban óva intenék mindenkit, hogy a különféle árnyalatokkal beborítsa a teljes arcát, ahogy azt néhány youtube videóban látni lehet, hacsak nem bohóc maszk készül halloween-ra... Én csak azokon a részeken alkalmazom, amit egy vékony réteg alapozó nem fed el, és elkél az erősítés. Feleslegesen nem halmozom a rétegeket.

De lássuk is a konkrét terméket!

A Kiko sajnos nálunk csak online rendelhető márka, viszont rengetegszer van ingyen szállítás és hatalmas 50-70%-os akciózások, érdemes figyelgetni, én is egy ilyen akció alkalmával vásároltam be - többek között ezt a palettát is.

img_0108u1over_4.JPG

Egyszerű, mégis elegáns fekete, mágneses tokban kapott helyet a négy korrektor szín (zöld, lila, sárgás-bézses árnyalat és egy mélyebb narancssárga), középen pedig egy krémes pezsgő-highlighter, ami még értékesebbé teszi számomra ezt a terméket, ugyanis remekül működik többek között a belső szemzug, szemöldökcsont, az ajkak felső ívének kiemelésére - még az egészen apró csillámokat is elviselem benne, bár enélkül még jobb lenne...

img_0108u1over.JPG

Picit közelebbről a színek:

img_0108u1over_2.JPG

És a swatchok:

img_0108u1over_3.JPG

 Ami miatt ez a termék ennyire a szívembe lopta magát - a magas pigmenttartalom és a tökéletesen kiválasztott árnyalatok mellett (a sárga nem citromsárga, a narancssárga nem malacrózsaszín stb. - mint sok más palettánál láttam már) - a remek állaga. Nagyon finoman lehet vele dolgozni, fokozatosan építgetni, kellően krémes, de nem mászik el a helyéről a nap végére sem. Ennél többet pedig nem is várok egy korrektor palettától.

Normál áron 13,95 €-t kérnek érte, de minden centet megért. Nem sok Kiko termékem van, ezzel együtt rendeltem még pár dolgot, amiket majd szintén megmutatok (figyeljetek Facebook-on), vegyesek az érzéseim, van ami tetszik, van, ami kevésbé, de emiatt a paletta miatt már megérte! :)