Maybelline 24K Nudes paletta - teszt

A Maybelline 24Karat Nudes palettájára nagyon kíváncsi voltam, pedig a korábbi Nude palettákból egyet sem vettem meg, mert bár nagyon jól kihasználható daraboknak tűntek, csodás színösszeállításokkal, valahogy élőben mégsem győztek meg... Ebből a palettából nem volt kint teszter, így teljesen zsákbamacska volt, de gondoltam hátha az ígért új formula meghozza a várt áttörést, teszek vele egy próbát... Az érzéseim meglehetősen vegyesek, ha kíváncsiak vagytok a palettára, olvassatok tovább!

img_20170314_145854.jpg

A csomagolása a már-már rendhagyónak nevezhető műanyag tartó, az elején átlátszó résszel, így a színek a paletta kinyitása nélkül is jól láthatóak. 12 árnyalatot találunk, amiből 3 matt, a többi fényes, ezeket lejjebb láthatjátok is. Egy ecset-szerűséget is elhelyeztek benne, aminek az egyik fele applikátor, a másik fele pedig egy kesze-kusza, megtépázottnak tűnő kis ecsetke, ami az amúgy is erőteljesen porzó festékeket garantáltan széthinti az egész arcon...

img_20170314_150247.jpg

Ezzel már el is árultam csalódottságom legfőbb okát, ugyanis borzalmasan hullanak a festékek, iszonyatosan porzik szinte mindegyik. Ez a használatát természetesen nem teszi lehetetlenné, lehet vele szépen sminkelni, de nagyobb odafigyelést igényel, ha valaki nem annyira gyakorlott, akkor pedig célszerű előbb elkészíteni vele a szemfestést, és csak utána lealapozni az arcot vagy legalábbis a szem alatti részt, így esztétikusabb lesz a végeredmény.

De térjünk is rá a színekre! Egyre mondanám azt, hogy használhatatlan, felesleges volt beletenni, van még egy, ami gyengécske, kettő pedig az elmegy kategóriába sorolható, ezek már használhatóak, de lehetnének jobbak is, a többi viszont szépen pigmentált. Külön ki kell emelnem az arany színt, ami egészen kiválóra sikeredett. Ha a többi árnyalat is ilyen minőségű lenne, akkor még a porzást is elnézném...

Azért összességében ez nem rossz arány, az a 8 remek árnyalat megéri az árát... Lássuk akkor a swatchokat! A kezemen két rétegben láthatjátok, de szemhéjalap nélkül, azzal még intenzívebb színt érhettek el, de így is megállják a helyüket. A matt árnyalatok (felső sor 2. és 5. és alsó sor 4. színe) remekül kihasználható alapszínek, egy nude, egy sötétbarna és egy sötétszürke. Főleg a nude szín pigmentáltsága lepett meg, de mindegyik árnyalat szépen is satírozható, nem foltos, ez megint csak óriási pozitívum.

img_20170314_151330.jpg

A felső sor 1. színe elég gyengécskére sikeredett, küzdeni kell vele, ha szeretnénk látható színt kicsikarni ebből az egyébként nagyon szép fényes, barackos árnyalatból. Nem túl látványos sajnos... a 3. szín a sorban egy fokkal jobban pigmentált, egy fényes fehér darab, de ez sem igazán meggyőző.

img_20170314_151507.jpg

Még mindig az első sorban maradva, jöjjön a szinte láthatatlan 4. árnyalat, ami tulajdonképpen csak valami kis csillogást okoz, a benne lévő elég durva arany csillámoknak hála, más nem nagyon érvényesül a színből, pedig egy csodás pezsgő vagy óarany árnyalatot ki lehetett volna hozni belőle, kár érte... De így talán még nagyobb a meglepetés, ha a 6. színre pillantunk, ami kétségtelenül a legtöbbet érő árnyalat az egész palettában, egyetlen csíkot húztam vele a karomra, az is elég volt... egyszerűen csodaszép...

img_20170314_151733.jpg

 Az alsó sor szerencsére jobban teljesített, melyet egy szép fényes, de nem csillámos, amolyan igazi highlighter szín nyit, ezt egy bordós-lila árnyalat követi, majd egy piszkos zöld darab, ami egy egészen különleges szín, az egik kedvencem a palettában. A lila és a zöld is apró arany csillámokkal dúsított, ami szerencsére nem okoz durva csillogást, inkább pici arany színezetet ad az alap színekhez. 

img_20170314_152056.jpg

A 4. árnyalat a korábban már látott matt sötétszürke, a sort pedig egy igazi metálosan fénylő réz-árnyalat és egy zölden csillámló fekete darab zárja. Ez utóbbi egyébként megtévesztésig hasonlít az egyik Clinique szemfestékemre, már ott is imádtam ezt a zölden csillogó feketét...

img_20170314_152209.jpg

Összességében nem bántam meg a paletta megvételét, mindenféle alkalomra használható, jól kombinálható, izgalmas színek vannak benne, emellett érezhetően történt minőségbeli javulás, de van még mit fejleszteni rajta. Mindenesetre kíváncsian várom a következőt... :) Nektek hogy tetszik?

Ha további érdekességekre, tesztekre vagytok kíváncsiak, kövessetek Facebook-on is!