Sminkeld magad sikeressé - a tökéletes Business Look

Az első benyomás jelentőségével szerintem mindenki tisztában van, legyen szó állásinterjúról, üzleti tárgyalásról vagy épp magán jellegű kapcsolatokról. Hogy a vélemény, melyet a másikról pár perc ismeretség után akaratlanul is megfogalmazunk magunkban, aztán mennyire lesz helytálló, az már más kérdés, de vannak élethelyzetek, amikor sajnos nincs lehetőség javításra...

Ez esetben pedig miért ne hoznánk ki magunkból rögtön a maximumot?! Tetszik vagy sem, az első benyomás jórészt a külsőségekről szól, a megjelenésről, a kisugárzásról, a rátermettségről, a harmóniáról vagy épp annak hiányáról. Amit pedig legtöbbet fürkészünk, az a másik ember arca, így a mai bejegyzésben a tökéletes üzleti smink összetevőit járjuk körbe, no meg az elkerülendő hibákat.

Lássuk, mire érdemes figyelni!

# Ne essünk túlzásokba!

Talán a legfontosabb szabály: a kevesebb több! Hacsak nem egy szórakozóhelyen dolgozunk vagy a rioi karneválra megyünk megbeszélésre, maradjunk a természetes, visszafogott, üde sminknél. Lehet, hogy imádod az élénk színeket, és még jól is állnak, de ezeket tartogasd máskorra! Ne hagyd, hogy a rúzsod vagy a kreatív szemfestésed több figyelmet kapjon, mint a mondandód!

newburyport-ma-bridal-makeup-lessons-001.jpg

Ugyanez vonatkozik az alapozásra. Senki bőre nem tökéletes, mindig van, amit el kell rejteni vagy fel kell kicsit tunningolni, azonban sosem a több réteg alapozó használata nyújt erre megoldást.

tumblr_mnix9ufpbd1qm0y0ho1_500.gif

# Légy Önmagad!

Ha már a túlzásoknál tartunk, őszintén szólva nem tudom, mikor harapódzott el ennyire ez a kontúrozás-őrület, hogy most már évek óta minden közösségi oldalon vastagon vakolt viaszbaba arcú lányok mosolyognak ránk egyen orral, szájjal és szemöldökkel (de csak lecseng ez is egyszer...), de semmiképp sem tartom követendő példának a mindennapokra. Ha már egyedi arccal születtünk, miért bújnánk egyen-smink-álarc mögé?! És persze, ami egy fotón még jól mutat, az ijesztő lehet a hétköznapokban.

before-and-after-contouring.jpg

# Így készítsd el a sminked!

Most lássuk, hogy épül fel a tökéletes üzleti smink, mely kiemeli a természetes szépségünket, segít a legjobb fománkat hozni és ezáltal magabiztossá is tesz.

110-1024x686.jpg

#1 Tiszta, ápolt bőr

Ha kellően odafigyelünk az arcbőrünkre, megfelelően ápoljuk, akkor jóval kevesebb "eltűntetnivaló" marad, ráadásul a gondozott, hidratált bőrön az alapozó is sokkal szebben mutat.

cucumber-facial1.jpg

#2 Alapozás, korrektorozás

Először is gondoljuk át, hogy milyen bőrhibá(ka)t szeretnénk eltüntetni, ehhez milyen egyéb termékekre, korrektorokra van szükség, majd válasszuk ki a bőrünkhöz színben, állagban, összetételben tökéletesen passzoló, lehető legvékonyabban fedő alapozót, ami az elvárásainknak még megfelel. Egy pattanás miatt pl. nem kell az egész arcot vastagon levakolni, elég a pattit egy kis korrektorral eltüntetni, és egy jóval enyhébb fedésű terméket felvinni az arc egészére, így érjük el a lehető legtermészetesebb hatást, miközben a legjobb formánkat nyújtjuk - és a mindennapokban pont ez a cél.

too-much-foundation.jpg

Ha nagyobb felületen van szükség erősebb fedésre, ám legyen, de legalább az arc többi részére keverjünk az alapozónkhoz egy csepp moisturizer krémet, ami picit fellazítja, így sokkal szebb, lágyabb bőrt kapunk.

A szem alatti karikák fáradtságot sugallnak, így természetesen menniük kell... de eltüntetésükhöz maximum egy árnyalattal világosabb korrektort válasszunk, és néhány pötty tökéletesen elegendő.

applying-make-up-concealer.jpg

A teljesen mattra alapozott és púderezett arcot is érdemes elfelejteni, hisz száraz, fakóbb, természetellenes hatást kelt, sokkal inkább egy bőrfényű terméket érdemes választani, mely jóval üdébb, egészségesebb megjelenést kölcsönöz.

0dc7fbcd8ac4939d019d8298dfcd3622.jpg

#3 Kontúrozás

Az arcformálás eme művészetének is lehet hódolni, és kell is, hisz egy egységesre lealapozott arc meglehetősen természetellenesnek és laposnak hat. De a kiemelések, korrigálások maradjanak finomak. Hogy hogyan? A megfelelő termékeket (minimális mennyiségben...) a megfelelő helyen használva.

Pirosítók terén érdemes egy világosabb, természetesen üde, a bőrhöz tökéletesen passzoló árnyalatot választani, ez sokkal frissebbé varázsolja a megjelenésünket. Az arccsont alatti kontúrozást is visszafogottan végezzük, és kerüljük a túl sötét árnyalatokat, valamint a csillogó termékeket. Minimális mennyiségben highlighter-t is használhatunk, épp csak egy leheletnyit az ajkak és az arccsont fölé, valamint az orr csúcsára, ha szeretnénk egy kis plusz ragyogást a bőrünkön.

strobing-makeup-technique-why-is-everybody-talkin-1ngmp.jpeg

#4 Szemfestés

Keep it simple! A saját dolgunkat könnyítjük meg, ha a reggeli smink-rutin nem tart órákon át. A szemek festésénél is a természetes, nem túl erőteljes árnyalatokat érdemes választani, melyek jól passzolnak a bőr tónusához. Jöhetnek a barackos, bronzos, barnás, szürkés árnyalatok. Egy vékony tusvonallal kombinálva még erőteljesebb tekintetet varázsolhatunk, és ez az, ami biztosan mindenkinek jól áll - kortól függetlenül. A szempillaspirál használata pedig kötelező!

annie-gribbin-opt.jpg

#5 Szemöldök

A hajunk színével megegyező vagy picit sötétebb árnyalatú ceruzával, porral finoman megigazíthatjuk, ha hiányos, de semmiképp ne essünk túlzásba, kerüljük az éles vonalakat. Utána pedig egy szemöldökkefével vagy géllel fésüljük át a kész művet.

gucci-gifs-loren-35_w529_h352.gif

#6 Ajkak

A szárító, matt rúzsok helyett érdemes egy krémesebb, tápláló darabot választani, mely egész nap gondoskodik a hidratálásról, és egészséges látványt nyújt. Színek tekintetében itt is a natúrabb, visszafogttabb vonalat érdemes követni, de a választott darab ne legyen világosabb a száj természetes színénél, mert akkor szinte el is tűnik az arcon.

jeffreestar4.jpg

VS

how-to-make-natural-makeup-for-green-eyes.jpg

Mindig használjunk kontúrceruzát, mely gyönyörű ívet varázsol az ajkaknak, a rúzs sem fut ki a szájról és tartósabbá is teszi az ajakfestést, de maradjunk a szánk természetes ívénél, nem kell Angelina Jolie szájat rajzolni, ha egyszer nem rendelkezünk vele... Úgyis mindenki látja, hol húzódik az eredeti körvonal...

01_1.jpg

És hogy mennyit jelent egy kevéske smink?

Most pedig jöjjön néhány Business-Look!

A cél tehát egy ragyogó, természetesen sugárzó arc, amihez remélem hozzá tudtam járulni. A siker ezután már csak rajtatok múlik!

tumblr_n7mx1rknuy1tqmyc3o1_500.gif

További tippekért tartsatok velem Facebook-on is!

(Képek forrása: Pinterest)