YouTube kedvencek

Ha időm engedi, szívesen nézek Youtube-os videókat, igazi kincsekre bukkanhat így az ember, és ma már nincs is olyan téma, amiről ne találnánk egy néhány perces szösszenetet, ami pont választ ad a kérdésünkre, segít eligazodni termékek és szolgáltatások között, tanulhatunk belőle, motivál vagy épp kikapcsol.

youtubefav.jpg

Az alábbi bejegyzésben a kedvenc csatornáimat mutatom meg nektek, nem kizárólag szépségápolás és smink témában, bár azok vannak túlsúlyban. :)

Elsősorban külföldi csatornákat figyelgetek (remek és élvezetes nyelvgyakorlás :)), de azért néhány hazai versenyző is akad. Lássuk témakörönként!

youtube-favorites.jpg

Smink

Bebita Bonita - őt bizonyára nem kell bemutatnom nektek :) minőségi videókat készít, a stílusát is nagyon szeretem, és a sminkjei is gyönyörűek, úgyhogy mindig bele szoktam pislantani a videókba.

Camila Coelho - az angol csatornáját követem, és nagyon szeretem, minőségi termékeket is használ, és a sminkjei is csodásak.

Djkatybeauty - másik kedvenc magyar youtube-osom, elsősorban a kisugárzása fogott meg, mert szerintem nagyon kedves és közvetlen, legalábbis ez jön le a képernyőről :) A termékismertetéseit imádom :)

Lisa Eldridge - talán meg sem kell indokolnom, egyszerűen imádom a stílusát és az egész munkásságát :)

MAC Cosmetics - mindig rápislantok a videóikra, nagyon egyszerű lépésekben mutatja be a sminkek egy-egy részletét, még az se baj, ha nem értjük az adott nyelvet :) Bárki készíthet magának otthon fashion week-es sminket! :)

NikkieTutorials - ha gyönyörű, különleges, de azért nem ördögi kézügyességet igénylő sminkeket szeretnétek készíteni, akkor nézzétek meg a videóit. Egyszerű, a mindennapok során is bevethető ötleteket találunk nála - csak ne csináljatok magatokból viaszbabát - könyörgöm! :)

Pixiwoo - a lányokat biztos mindenki ismeri, természetesen őket is imádom, figyelem, követem :)

Promise Tamang - talán őt sem kell bemutatni, ez a lány egy zseni. Hihetetlen, hogy mennyire tehetséges, emellett pedig elképesztő mennyiségű munkát tesz bele a videóiba, ha valakitől lehet tanulni, inspirálódni, akkor az ő. Érdemes követni! :)

Viznuk Svetlana - igazán szép fantázia sminkeket készít, szemetgyönyörködtető :)

Wayne Goss - igazából nem nevezném kedvencnek, de ki sem hagyhatom, hisz időnként mégis benézek hozzá valamiért, talán mert igényes videókat készít, rengeteg terméket mutat be, hasznos tippeket ad, a férfiak közül pedig mindenképp kiemelkedik. :)

 

Sfx Makeup

A speciális effektek nagy kedvenceim, ezek bevetésére elsősorban forgatásokon van szükség, de nagyon szeretek otthon is kísérletezgetni, és imádom a hasonló témájú videókat is, de csak erős idegzetűeknek! :)

Brick in the Yard - mindenkinek ajánlom, aki a maszkok készítésében szeretne elmélyedni és készen áll a sok-sok gyakorlásra... :)

Cinema Makeup School  - ha valakit érdekel a filmes világ, igazi csemegékre bukkanhat ezen videók között.

Egg Head FX - ezeket a videókat azoknak ajánlom, akik már kicsit előrébb járnak az SFX terén, sok érdekességet lehet tanulni, de itt már komolyabb gyakorlatokat találhatunk, feltételez bizonyos alapismereteket, és anyagok terén is több mindenre van szükség.

Freakmo - rengeteg ötletet meríthetünk a videóiból, akár komolyabb tanulásról, akár otthoni bolondozásról vagy épp halloween-i készülődésről van szó. A megfelelő termékek megtalálásához is találunk segítséget.

Goldiestarling - ő is elsősorban SFX illetve karakter-sminkeket készít, nagyon élvezem az ő alkotásait is :)

Klaire De Lys - készít mindennapi sminkeket is, viszont azok annyira nem fogtak meg, a karakter makeup-jait viszont tudom ajánlani :)

Madeulook - szintén a karakter sminkjei miatt imádom, de Sfx területén is remek tutorial-okat találunk a csatornáján.

Stuart Bray - azoknak, akik kicsit előrébb tartanak a különféle makeup effektek alkalmazásában, és szívesen tanulnának egy profitól, szívből ajánlom Stuart Bray videóit.

 

Inspiráció

Rengeteg jó ötlettel lehet találkozni interneten, imádom a DIY videókat, sok érdekes, hasznos és hangulatos alkotást készíthetünk.

Christine Kobzeff videói között számtalan ötletre bukkanhatunk, őt mindenképp ajánlom.

 

Motiváció

Bármennyire is tudja az ember, hogy mit szeretne elérni, és teszi a dolgát nap, mint nap, néha lankad a lelkesedés, sokszor úgy tűnik, sosem érünk el oda, ahová szeretnénk. Ilyenkor jönnek jól a motivációs videók, előadások, vagy csak egy mondat, pont témába illően és a legjobbkor.

Oravecz Nóra - én szeretem a videóit, bejegyzéseit, remekül továbbítja a "ha nekem sikerült, neked is sikerülhet, csak ne add fel" - érzést, és néha nem is kell ennél több :)

TED - ha tehetem, meg szoktam hallgatni néhány Ted-es előadást is, feltöltenek, lendületet adnak, és sok érdekes témát feszegetnek.

 

Nyelvtanulás

Easy Languages - bármilyen nyelvet tanultok vagy szeretnétek nekikezdeni, ez az oldal hasznos lesz. Rövid videók, hasznos kifejezések a mindennapi életből, érdekes helyszínek, mindez felirattal. Nagyon jó kis oldal. :) Én ezen belül mostanában az Easy German-t nézem, ha valaki kifejezetten a német tudását szeretné fejleszteni, ez egy egyszerű, gyors és szórakoztató módja.

Oliver Lados - amennyiben az angol nyelvvel ismerkedtek, vagy szeretnétek fejleszteni a tudásotokat, ajánlom Oliver rövid, de annál hasznosabb kis videóit, itt aztán nem lehet az a kifogás, hogy nincs időm rá... :)

 

Egyéb

Oprah-t sem hagyhatom ki természetesen, akár sorolhatnám a motivációs részhez is, hisz minden interjúja - azon kívül, hogy érdekes - fel is tölt lelkileg, az élet szeretetére buzdít, és megmutatja, hogy a legmélyebb gödörből is ki lehet mászni, és talpra lehet állni. 

TheEllenShow - ha egy kis mókára, kacagásra vágytok :) Egyszerűen imádom Ellen DeGeneres stílusát! :)

És hogy a testről se feledkezzünk meg, a mahaladotcom csatornán különféle edzéseket és könnyű, de mégis izgalmas ételeket találunk. :)

Természetesen még jónéhány csatornára feliratkoztam, illetve mindig találok újabb és újabb érdekes videókat, de az időm nekem is véges, így többnyire ezeket szoktam figyelgetni. Ugyanakkor a változtatás jogát fenntartom, a lista bármikor bővülhet, alakulhat. :)