Top 10 - 2015 - a legjobbak

Még adós vagyok a 2015-ös Top10 termékeim legjobbjaival, az első 5 helyezettel, úgyhogy gyorsan pótolom is, az alábbi bejegyzésben őket láthatjátok.

top5.jpg

5. Guerlain Terracotta paletta

Egy igazi kis kedvenc, nem is tudom, hogy maradt el idáig a bemutatása, valódi "bedobom a táskába" utazó termék, kis helyen elfér, praktikus, minden benne van, ami kell, jól kihasználható, és masszív. Amióta megvan, rengeteget nyúzom, és fogom is még egy darabig.

img_6498.JPG

A csinos kis barna műanyag dobozka kényelmesen elfér a kezünkben, könnyen és jól záródik, ami nem elhanyagolható, és egy jókora tükör is helyet kapott benne. A felső rész jobbra elcsúztatható, így jutunk hozzá az alul elhelyezkedő bronzosítóhoz - ami kontúrozáshoz is használható, és pirosítóhoz. Ez utóbbi nekem kicsit túl halvány, túl rózsás és túl csillogós, így ezt csak finoman adagolom az arcomra, de szemfestéknek is bevethető :) Ezek mellett egy ecsetke is helyet kapott - hasznos, ha épp nincs más kéznél. :)

Így néz ki belülről  a paletta eredetileg (az enyém már rég nem így néz ki... :))

1338e-dsc00693.jpg

palette-guerlain-450x299.jpg

A felső részben kapott helyet 5 szemfesték és két tus (valamint egy mini ecset és applikátor). Oldalt pedig egy csillogós ajakápoló szájfény. A tusok egyike matt fekete, a másik pedig egy aranyló bronzos árnyalat, azt hiszem ezek a kedvenceim az egész palettából. Használhatóak alapnak, ha tartósabb és erőteljesebb sminket szeretnék, éppúgy lehet velük határozott, mint füstös tusvonalat készíteni, könnyű velük dolgozni, viszonylag gyorsan száradnak, és egész tartósak. 

Jöjjenek a swatch-ok, bronzosító, pirosító, szájfény és a két tus:

nevtelen_1.jpg

A szemfestékek (balról jobbra) a natúrabb vonalat követik, de akad azért érdekesség itt is. Rögtön az első szín óriási kedvencem, egy rezes-barackos irizáló árnyalat, nagyon különleges, majd két barna jön, először egy melegebb, rögtön mellette pedig egy hidegebb árnyalata. Nagyon jók a mélyítővonalra, vagy picit erőteljesebb sminkekhez. A 4. és 5. szín a leghaloványabb, ugyanakkor a legfényesebb mind közül, egy aranyló barack és egy ezüstös árnyalat, ezek is remek lehetőségeket rejtenek, felvihetjük a teljes mozgó szemhéjra, a belső szemzugba, szemöldökcsontra highlighterként, bárhová, ahol egy kis csillogást szeretnénk látni.

img_6505.JPG

A két legvilágosabb árnyalat egymás mellett:

img_649.JPG

Egy szó mint száz, imádom ezt a palettát, akárhová utazok, mindig viszem magammal...

4. Clinique - Quickliner for eyes

ji4r01xoqax.jpeg

Ez egy tekerős kis csoda, már a sokadikat fogyasztom belőle, és még mindig imádom. A 02-es Smoky brown árnyalatba szerelmesedtem bele. Tényleg gyorsan lehet vele tusvonalat varázsolni, vékonyat, vastagabbat, füstöset (ebben segítségünkre van az egyik végén lévő kis szívacsos fej), de én be szoktam vetni szemöldökre is, mert nagyon jó ez az árnyalat. Gyorsan és pontosan lehet vele dolgozni, tartós, nem pereg le, egyetlen hibája, hogy gyorsan fogy... :) De itt a helye a Top 10-ben!

3. La Mer - The Tonic

Sajnos már az utolsó cseppig elfogyasztottam (pedig nagyon beosztottam, de így sem tartott örökké sajnos...), de legalább itt megemlékezek életem eddigi legjobb és kétségtelenül legdrágább tonikjáról... Ha nem egy szett része lett volna, biztos nem adok érte ennyi pénzt, így viszont lehetőségem volt kipróbálni, imádni, és most az egekbe magasztalni.

cd-lam20w8010000-2.jpg

Rengeteg tonikot, micellás vizet próbáltam és próbálgatok folyamatosan, többé-kevésbé teszik is a dolgukat, nem panaszkodhatok, van miből választani, de azért az más, amikor a tonikok királynője közelít az arcomhoz. Egyszerűen remek érzés, ahogy felfrissíti a bőrt, érezhetően újjászülettem minden alkalommal. Kellemes az illata, nem irritálja a szemem, miközben minden szennyeződést eltávolít. Még órákkal később is érződik a hatás, ahogy összehúzza a pórusokat, és egyszerűen ragyogóbbá teszi a bőrt.

Első pillantásra kicsit ijesztő, mert úgy tűnhet, hogy 200 ml vizet vettünk aranyáron, de nem véletlenül áll itt a dobogós 3. helyen. Remekül teszi a dolgát, és bár drága, nagyon drága, de feledhetetlen, úgyhogy kénytelen leszek újra vásárolni. :)

2. Urban Decay - Naked 2 paletta

Az UD híres Naked palettáiról szóló bejegyzésekkel már tele van az internet, így csak röviden megemlítem, hogy igen, én is imádom :) Egész évben rengeteget használtam, és ezt a jó szokásomat megtartom 2016-ban is.

ud.jpgCsodás színei vannak, mind tartós, könnyű velük dolgozni, és rengeteg féle smink készíthető ebből a 12 árnyalatból.

urban-decay-naked-2-swatches-all.jpg

1. Shiseido - Ibuki Refining Moisturizer

 Egy percet sem kellett gondolkodnom a 2015-ös legkedvesebb termékemen, mert egyértelműen ez a krém volt az.

shiseido_ibuki_refining_moisturizer_75ml_1378378223.png

Vegyes bőrre szerintem remek választás, táplál, de mégis könnyű, nem nehezíti el az arcbőrt, pillanatok alatt puhává varázsolja, smink alá is felvihető, mert hihetetlen gyorsan beszívódik, és nagyon kellemes érzetet ad. Még így télen is elegendő az arcomnak, könnyű eldolgozni, jó az állaga - kicsit tejszerű, és az illata is mennyei. Nem véletlenül lett az abszolut kedvencem! <3