Tökéletes szemöldök - korrigálás

Az előző bejegyzésben a szemöldök tökéletes formájának kialakításáról olvashattatok, ma pedig megnézzük, hogy érdemes sminkkel alakítani rajta.

d6fda4337c90cb271d95bb8d50b4f64c.jpg

Szintén fésüléssel kezdünk, hogy a szálak a megfelelő irányba álljanak. Ha nagyon rakoncátlanok, akkor szemöldök gélt érdemes használni, ami biztosítja, hogy a helyükön maradjanak.

5_makeup_bag_essentials_you_might_have_overlooked_2.jpg

Léteznek színezett darabok is, ha valakinek mindössze annyi a célja, hogy szeretné rendezni a szálakat és kicsit erőteljesebb színt adni nekik, akkor egy ilyen termék elegendő is.

nars-brow-gel-8717.jpg

A fésülés után érdemes primer-t felvinni, így a festés majd jóval tartósabb lesz. A kész szemöldököt is rögzíthetjük sminkfixálóval, de én ezt a megoldást nem igazán szeretem.

Ha szemöldökünk ritka vagy itt-ott hiányos, akkor többféle eszközhöz is nyúlhatunk, hogy pótoljuk a hiányosságokat. Választhatunk ceruzát vagy por állagú festéket (én ezeket részesítem inkább előnyben), akár a szemfestékek is jók erre a célra, de nagyon fontos, hogy teljesen matt legyen. A wax-os termékeket is tudom ajánlani, vannak színtelenek is, ezek a helyén tartják a szálakat, ráadásul remekül tapad rájuk bármilyen por állagú festék. Léteznek szemöldök filcek, illetve krémes állagú vízálló festékek is, érdemes próbálkozni, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes terméket. Bármelyiket is válasszuk, semmiképp se essünk túlzásba a használatukkal, hisz a túl erős szemöldök túlságosan karakteressé, keménnyé teheti az arcot.

tumblr_inline_mr3fgr2jel1qz4rgp.jpg

Amire érdemes még figyelni, hogy a haj színéhez minél inkább passzoljon a választott árnyalat. Fontos az is, hogy ne egy határozott vonallal húzzuk ki a szemöldököt, hanem úgy dúsítsuk, mintha kis szálakat rajzolnánk bele. Ehhez remek eszköz egy vékony ferde ecset, ha közvetlenül ceruzával rajzolunk, akkor pedig jó minél hegyesebbre faragni és használat előtt pár percre a fagyasztóba tenni.

Most pedig jöjjön a fromázás lépésről-lépésre:

Először megrajzoljuk az alsó ívet, figyelembe véve az ideális formát és a szemöldökünk adottságait. A természet adta szemöldökünkön szépítsünk, ne egy teljesen új formát erőszakoljunk rá.

01_5.png

Ezt megismételhetjük a szemöldök felső részén is, de vigyázzunk, hogy nehogy túl erőteljes legyen, és nem is kell az elejét megrajzolni, oda inkább finoman, satírozással dolgozzuk be a festéket. Nagyon szép, ha a végén a szemöldöknek határozott az alsó vonala, de a felső inkább ne legyen az, mert az nagyon mű hatást tud kelteni.

02_3.png

Ezután feltöltjük a hiányos részeket, apró, finom mozdulatokkal (ha lehet, akkor ecsettel), ügyelve arra, hogy egyszerre ne vigyünk fel sok festéket.

03_1.png

A festéket szépen eldolgozzuk a szemöldök első része felé, majd felül is eltüntetjük a határozott éleket (ha van ilyen). Ezután érdemes egy spirálos aplikátorral vagy egy átlátszó szemöldökgéllel átfésülni, hogy még természetesebb legyen a végeredmény.

04_1.png

A szemöldök alsó íve alá felvihetünk egy kis korrektort, egyrészt highlight-nak is tökéletes, másrészt segíti a megrajzolt vonal helyén maradását.

img_1511.JPG

És kész is a tökéletes szemöldök:

c56f009fe5710001afeeb509cec3cc27.jpg