Tökéletes szemöldök - a forma kialakítása

A szemöldök keretet ad az arcunknak, így a megfelelő kialakítás meglehetősen fontos, hisz egy szépen megválasztott forma rengeteget jelent. 2015 is a természetesen dús szemöldökök éve lesz, így ha olyan szerencsés vagy, hogy ez megadatott, semmiképp se szedd túl. Ám ha van mit korrigálni a rakoncátlan szálakon, ez a bejegyzés neked szól.

get-perfect-eyebrows-in-five-minute.jpg

Első és legfontosabb a tökéletes forma kialakítása. Vegyetek kézbe egy spirálos kefét (egy régi, már nem használt szempillaspirál kitisztítva tökéletesen megfelelő erre a célra), és fésüljétek át a szemöldököt, hogy lássátok, a szálak hogyan állnak, mennyire lógnak ki, és milyen szemöldök a természetes íve.

160.jpg

Ezután ragadjatok egy hosszú ecsetet vagy ceruzát, hogy lássátok, a szemöldökötök a tökéletes formától mennyire tér el. Van ugyanis egy módszer, ami pontosan megmutatja, hogy hol kellene kezdődnie, meddig kellene tartania és hol kellene a legmagasabb pontjának lennie. Természetesen ezt nem kell teljes egészében ráerőszakolni a szemöldökötökre, vegyétek figyelembe a természetes adottságaitokat, viszont, ha korrigáltok, azt ilyen irányban érdemes.

eyebrowtut.jpg

Tegyétek az ecsetet függőlegesen az orrcimpátok mellé - érintve a belső szemzugot, ez mutatja, hol kell kezdődnie a szemöldöknek (be is jelölhetitek halványan egy szemceruzával), az orrcimpa és külső szemzug vonalának meghosszabbítása mutatja, hogy hol végződik majd. A legmagasabb pontot pedig az orrcimpa és a pupilla külső részének a vonala jelöli ki. Most, hogy megvannak a főbb pontjai a tökéletes formának, érdemes egy szemceruzával összekötni ezeket, tehát megrajzolni végleges ívet.

nevtelen.jpg

Azokat a szálakat, amelyek kilógnak, egy kisollóval rövidebbre lehet nyisszantani (csak fésüljétek a spirálos kefével felfelé, és a kilógó szálakat a kefe mentén vágjátok le egyenesen, majd ugyanezt ismételjétek meg lefelé is), a vonalon kívül esőket pedig ki lehet szedni - de csak lassan, óvatosan, többször ellenőrizve haladjatok, nehogy túlszedjétek!

d6fda4337c90cb271d95bb8d50b4f64c.jpg

Ha kellően dús a szemöldök, akkor ezzel kész is a tökéletes forma. Ha nem, akkor jön a sminkkel történő korrigálás, amiről majd a következő bejegyzésben olvashattok.