Ajakápolás télen - házi praktikák

lips-getty-images.jpg

Az ajakápolás télen a hideg, szeles idő miatt talán még fontosabb, így összegyűjtöttem néhány egyszerű, otthon gyorsan kivitelezhető módszert, amit érdemes bevetni.

A legfontosabb a belső hidratálás. Ha nem iszunk elég folyadékot (ami lássuk be, télen gyakrabban megesik), akkor kenhetünk magunkra bármit, nem lesz hosszantartó az eredmény, így az ápolást érdemes a vizespohár emelgetésével kezdeni... napi 1,5-2 liter a minimum.

woman-drinking-water.jpg Hajlamosak vagyunk arra is, hogy csak nappal ápoljuk a szánkat, amikor érezzük a szárazságot, pedig az éjjeli hidratálással jóval többet tehetünk érte. Érdemes ilyenkor zsírosabb krémekhez nyúlni, elő a shea-vajas krémekkel, vagy akár az olivaolajjal és a kókuszolajjal. Nekem az Egyptian Magic vált be nagyon, azt is jó szívvel tudom ajánlani. Nappalra pedig jöhetnek a színezett ajakápolók, a tápláló rúzsok, illetve ha olyan terméket használtok, ami szárít, akkor vigyetek fel alá vitaminokat tartalmazó ajakápolót. A Carmex-et is szívesen használom a munkáim során, ha gyors megoldást kerestek, jó választás lehet, de kámfor tartalma miatt a mindennapi használatát nem ajánlom.

does-shea-butter-clog-pores.jpg

Arra is érdemes figyelni, hogy az elhalt hámsejteket a szánkról éppúgy el kell távolítani időnként, ahogy az arcunkról vagy a testünk többi részéről. Számos márka kínál már ajakradírt, de akár nedves fogkefével is átdörzsölhetjük heti egyszer, de házi radírt is készíthetünk: keverjünk össze 1 teáskanál cukrot, 1 teáskanál olivaolajat és pár csepp mézet, majd a masszával dörzsöljük át az ajkakat körkörös mozdulatokkal, végül mossuk le langyos vízzel, és jöhet a hidratálás. A vazelines-kristálycukros radírozó egyveleg is tökéletesen működik, ez esteben is egy-egy teáskanályni kell mindkét hozzávalóból.

ft_b5b5fde73402d4226403f6a1ccd90dc3.jpg

A méz egyébként önmagában is remek ajakápoló, elég 10 percig a szánkon hagyni, és újjászületnek az ajkaink. Próbáljátok ki!

the-amazing-benefits-of-honey1.jpg

Még több tippért tartsatok velem Facebook-on is! :)