Cattier Bio Bőrkiegyensúlyozó lemosó gél

A matt T-zóna nem álom

A BioAngelica egy 100%-ban természetes, francia, bio kozmetikumokat forgalmazó cég, és a Cattier kizárólagos terjesztői is kis Hazánkban. Nagyon kedvesen felajánlották, hogy nézzek magamnak egy terméket, amire a leginkább kíváncsi lennék. Hosszas tanakodás után végül a Cattier Vague de pureté Bio Bőrkiegyensúlyozó lemosó gélre esett a választásom.

catiier-gel-nettoyant-reequilibrant.jpg

Az ismertető alapján egy szappan- és alkoholmentes termékről van szó, mely tökéletesen tisztítja a bőrt, eltávolítja az elhalt hámsejteket és a szennyeződéséket. Regeneráló, bőrpuhító és védő összetétele (mogyoró kivonat és aloe vera) a papaya enzim bőrhámlasztó hatásával társulva elősegíti a bőrsejtek megújulását és oxigénnel tölti fel a bőrt. Emellett Phycosaccharide® (barna alga kivonat és cink) tartalmának köszönhetően bőrkiegyensúlyozó és tisztító hatású, megszünteti a túlzott faggyú termelést anélkül, hogy kiszárítaná a bőrt, pórus összehúzó hatású és gátolja azok eltömődését. A bőr megtisztul, az arc „T” zónája egységessé és mattá válik. És pontosan e legutolsó mondat miatt esett rá a választásom. A T-zóna átkát azt hiszem, sokaknak nem kell bemutatnom…

Cattier.jpg

A Bőrkiegyensúlyozó gél 200 ml-es pumpás flakonja jó ideig kitart, két nyomásnyi nekem bőven elegendő az arc alapos letisztításához. A gél pont megfelelő állagú, kellően folyós és nem habzik túlságosan.

IMG_3464.JPG

Szépen tisztít, emellett egyáltalán nem szárítja a bőrömet, valódi üde érzést biztosít, ami egy álmos reggelen megfizethetetlen. Kb. két hét után éreztem, hogy a pórus összehúzó hatása is valóban működik, bár szerencsére ilyen szempontból nincs problémás bőröm. Ez már önmagában elegendő lehetne a tudattal, hogy természetes anyagokkal ápolom a bőröm, de a lényeg: valóban mattítja a T zónát. Természetesen a hatás nem tart egész nap, ezt nem is vártam tőle, de a nap első fele határozottan kellemesebben telik ilyen szempontból.

Talán mondanom sem kell, hogy a használata a napi rutinom részévé vált, eleinte csak a tesztelés miatt, majd egy hét után már valóban megszerettem, így minden reggelt így indítok. Az illatától bevallom, eleinte idegenkedtem, bár egyáltalán nem volt kellemetlen vagy tolakodó, sőt, sokkal inkább nevezném természetesnek, de azért meg kellett szoknom. Nem is tudnám mihez hasonlítani, de úgy voltam vele, hogy ha ez az ára a matt homloknak, ám legyen… Szerencsére pár nap után már fel sem tűnt.

A gél ITT vásárolható meg, szerintem vegyes bőrűeknek megér egy próbát, én biztos beruházok rá, ha majd egyszer elfogy (de még hónapokig elegendő).

A csomagban néhány termékminta is helyet kapott még, ezekről a következő bejegyzésben olvashattok majd. Ha kérdésetek vagy véleményetek van, írjatok itt vagy Facebook-on!