Hurrá nyaralunk! De hogy sminkeljünk?

Minden nyáron eljön az a pillanat (többször is), amikor 40 fok van árnyékban, ami még vízparton is sok, de legalább elviselhető, főleg kezünkben egy hideg frissítővel és/vagy fagyival. Az alapfelszerelés mesterhármasa ilyenkor nem hiányozhat a fényvédő, kalap, napszemüveg személyében, már csak az a kérdés, hogy milyen sminket viseljünk... Ha lehet, semmilyet! Komolyan! Ezzel tesszük a legtöbbet az arcbőrünkért, ha az egyetlen dolog, amit rákenünk, az a naptej, valami jó magas faktorszámmal.

ca6f2f50-2fa8-41dc-b00a-2a95c7c2f569_melt-proof-makeup.jpg

Ha ez semmiképp sem elegendő, akkor bevethetünk néhány terméket, de a cél a természetesség megőrzése, senki sem szeretne az a lány lenni, akiről messziről virít, hogy mennyi vakolatot visel az arcán - hozzáteszem, ez nem csak a strandon kerülendő, de itt most szorítkozzunk erre. :)

Kezdjük a legkevésbé feltűnő termékkel, ami viszont kétségtelenül rengeteget dob a megjelenésen, ez a szempillaspirál - persze szigorúan vízálló változatban!

images000.jpg

Ha azok közé tartozol, akik rúzs nélkül ki sem lépnek az utcára, javaslom, hogy a vízpartra inkább egy természetesnek ható, tápláló, színezett ajakbalzsamot, esetleg szájfényt válassz.

index_1.jpg

Ha nem tudsz lemondani a szemed színezéséről, érdemes a szemhéjporok helyett valami vidám, színes, vízálló szemceruzával feldobni a tekinteted.

Karlie-Kloss-for-Stella-McCartney1.jpg

 Amennyiben ez a light megoldás sem elegendő, jöjjön a teljes verzió.

A naptej természetesen ilyenkor sem mellőzhető. A sminkelés előtt legalább 20 perccel vigyük fel az arcunkra, hogy legyen ideje felszívódni. Az alapozó a strandra mindenképp felejtős, és úgy egyáltalán minden nehéz és feltűnő anyag. Ha mindenképp el akarjuk rejteni az itt-ott kipirosodott bőrt, és a bőrhibákat, inkább használjunk olajmentes színezett hidratáló krémet, ami ápol és véd is egyszerre, de ezt is csak nagyon vékonyan vigyük fel. Ha semmiképp sem tudunk elszakadni az alapozónktól, akkor keverjünk össze egy kis naptejjel, és ezt lágyabb anyagot használjuk. Minél kevesebb anyagot érdemes egyébként felvinni a bőrre, csak annyit, amennyit feltétlenül szükséges, és azt is jó alaposan bele kell dolgozni (ecsettel vagy szivaccsal, kinek mi áll kézre). Természetesen csak vízálló termékekben érdemes gondolkodni, ezt nem győzöm hangsúlyozni, különben feleslegesen erőlködünk, hisz úgy olvad majd le a smink rólunk, mint az 5 percre a napon hagyott csokoládé.

4.jpg

Természetesen kaphatók olyan termékek, melyek kifejezetten azért készültek, hogy nyáron se kelljen lemondani a sminkről, de közben erőteljesen védve is legyen az arcunk. Az egyik kedvencem a Shiseido stickje, mely kapható átlátszó és színezett változatban is. Nagyon könnyű vékonyan felvinni és eldolgozni az arcon, és észre sem lehet venni, hogy rajtunk van. Emellett természetesen vízálló - de tényleg az... Egyedül az ára kedvezőtlen, hisz 5-7.000 Ft-ért vesztegetik a kis 9 g-os sticket, viszont ha megengedhetitek magatoknak, és a nyári hőség miatt nem akartok lemondani a sminkelésről, akkor tudom ajánlani.

664.png

Az alapozás után jöhet egy csipetnyi bronzosító az arcra, ami kellemes napsütötte hatást ad, de inkább mattot válasszunk, a csillogó nem hat majd túl természetesnek a szikrázó napsütésben.

Tom-Ford-Summer-2013.jpg

A szemhéjunk festését tényleg hanyagoljuk, inkább vessük be a fent említett vízálló szemceuzáinkat, ha mégis ragaszkodunk hozzá, akkor érdemes krémes állagú, vízálló termékeket választani. 

Összességében törekedjünk a természetességre, a smink - bármely verziót választjuk is - legyen láthatatlan.

A körmünket viszont bátran pingálhatjuk visszafogottabb, vagy a fürdőruhához passzoló élénkebb színre.

(Képek forrása: Google)