A tökéletes tusvonal titka - 2. rész - a tus

WINGED-EYELINER1.jpg

(Forrás: Google)

Ha már tudjuk, hogy milyen tusvonalat szeretnénk alkotni (ha még nem, akkor olvasd el az előző bejegyzést), már csak azt kell kitalálnunk, hogy mivel... Sajnos erre sincs általános szabály, mindenkinek magának kell kitapasztalnia, hogy mivel tud a legbiztosabban alkotni, azért remélem ebben is tudok egy kicsit segíteni.

Lássuk a lehetőségeket! A legklasszikusabb talán a folyékony tus, amit a benne lévő (általában vékony, hosszú ecsetes) aplikátorral lehet használni. Előnye, hogy egy vonással erőteljes vonalat húzhatunk, ám biztos kéz és némi rutin szükségeltetik hozzá. Valamint vigyázni kell arra is, nehogy egyszerre túl sok festéket vigyünk fel az ecsettel, mert könnyen megfolyik.

liquid_eyeliner.jpg

Aztán itt vannak a filces tusok, léteznek vékonyabbak, vastagabbak, ezeknek a feje természetesen jóval merevebb, mint az ecsetes verziójé, tényleg olyan, mintha egy filctollal rajzolnánk. Ami miatt én nem kedvelem, hogy töbször át kell rajzolni a tusvonalat, hogy elég intenzív színe legyen. És valahogy ez a merevség sem vált be, de vannak, akik imádják.

stila-stay-all-day-liquid-eye-liner-carbon-black118428.jpg

A géles termékek nálam az abszolut kedvencek, persze ezeknek is vannak hátrányaik. Egyrészt vigyázni kell a beszáradással (érdemes használat közben fejjel lefelé az asztalra tenni, hogy minél kevesebb levegő érje), másrészt hajlamos a lepotyogásra, ha túl sokáig dolgozunk a tusvonalon, így nem árt gyorsnak lenni, viszont az erőteljes szín kárpótol mindenért :)

mac-fluidline-eye-liner-gel-blacktrack-en.jpg

A géles termékeket természetesen ecsettel tudjuk felvinni. Választhatunk hegyes tusecsetet, vagy épp egy vékony, ferde ecsetet. Ez utóbbit szívből ajánlom mindenkinek, aki nem tud még szabad kézzel egyenes vonalat húzni, vagy bizonytalan kicsit e képességében, ugyanis ha megnézitek a ferde ecsetet felülről, ugyebár egyenes, tehát ezzel még elrontani sem tudjátok. Elég finoman belemártani a festékbe, majd odanyomkodni az ecsetet, ahová a tusvonalat húznánk, hogy kialakuljon a forma, majd finom előre hátra mozdulatokkal csodás vonalat rajzolhattok. Eleinte én is ezt a trükköt alkalmaztam, és bevált :) Tehát aki elégedetlen, mert a tusvonalát girbe-gurbának találja, az próbálja ki ezt a módszert, a siker garantált.

1363.jpg

(hegyes tusecset)

IMG_1347.JPG

(MAC Blacktrack a csoda ügyes ferde ecsettel :))

Végül jöjjenek az eyeliner ceruzák. Rengeteg színes-szagos-csillámos géles szemceruzát találtok a boltokban, melyek vízállóra száradnak, tehát a helyükön maradnak, így tökéletesen alkalmasak egy tusvonal megrajzolására. Én egyszerűen imádom őket. Nagyon finom, vékony vonalakat is lehet velük húzni, és ha hibáznánk is, sokkal könnyebben javíthatók, mint bármelyik másik fenti verzió. Ezeket vízvonalra is használhatjátok, ráadásul amíg meg nem száradnak, addig satírozhatóak is, úgyhogy semmi sem áll a színes tusvonalak útjában (ami óriási divat ugyebár...)

images04.jpg

gallery_big_blue-eyeliner-for-brown-eyes.jpg

(Forrás: Google)

Röviden ennyit az eszközökről, próbálgassátok őket, keressétek meg a számotokra leginkább kézreállót. Ha kérdésetek van, írjatok nyugodtan itt vagy Facebook-on :)

A sorozat következő részében pedig adok néhány tippet a tökéletes cicaszem megalkotásához, tartsatok majd velem!