Rúzsozzunk kreatívan!

Ha sminkelésről van szó, általában a szemekre helyezzük a hangsúlyt, azt akarjuk kiemelni, még szebbé varázsolni, a rúzst/szájfényt pedig igyekszünk a végén ehhez választani, hogy az összhatás ne legyen túl sok vagy épp közönséges. Így leggyakrabban a természetes, visszafogott nude, rózsás, hússzínű árnyalatok kerülnek az ajkakra.

szájak.jpg

Vagy a másik nagy kedvenc, a klasszikus vörös száj (persze lehet a pirostól a bordóig bármilyen árnyalat):

szájak1.jpg

Vannak, akik a vörös helyett inkább a ciklámenes, lilás, pinkes színeket részesítik előnyben:

szájak2.jpg

Azt gondolhatnánk, hogy a rúzsozás nagyjából ki is merül ennyiben, pedig épp annyira változatosan festegethetjük az ajkakat, ahogy a szemeket - csak sajnos nem lesz annyira tartós..., azért érdemes inspirálódni egy kicsit. Kezdjük a színekkel, ami fehértől a feketéig tulajdonképpen bármilyen árnyalat lehet. Személyes nagy kedvencem a lila, mely elegáns és drámai megjelenést biztosíthat, vagy a narancsos árnyalatok, amelyek így nyáron tökéletesen mutatnak egy nude arcon.

szájak3.jpg

Ha egy szín már nem elég, jöhetnek a színátmenetes, ombre ajkak. Ez az, amit egy kis gyakorlással bárki könnyedén el tud készíteni, és csupán két, egymással harmonizáló színt használva hétköznapokon is vállalható, mégis különleges megjelenést biztosító viseletet kapunk. Érdemes kívül a sötétebb, belül a világosabb árnyalatot használni a természetesebb hatásért, a két szín találkozásának határvonalát pedig finoman eldolgozni.

1414-1.png

Ha nincs olyan rúzsotok, amilyen színt szeretnétek az ajkatok közepére csempészni, ne essetek kétségbe. Egy kevéske szemhéjpúdert vigyetek fel, majd színtelen szájfénnyel kenjétek át, és kész is. Néhány ötlet a merészebbeknek:

szájak4.jpg

A fémes csillogás sem csak a szemfestésnél dívik, nyugodtan bolondítsátok meg egy kis arannyal a megszokott rúzsotokat, akár ombre ajkakat is varázsolhattok a segítségével egy buliba:

szájak5.jpg

És akkor jöjjön néhány mutatós, érdekes, különleges vagy épp érthetetlen alkotás, melyeket az utcán ne erőltessetek, maximum egy fotózáson tudom elképzelni - bár ott sem mindegyiket :)

szájak6.jpg

Strasszok. csillámok a szikrázó ajkakért:

szájak7.jpg

Édesszájúaknak cukor és cukorkák minden mennyiségben (biztos méhecskék hada követne mindenhová):

szájak8.jpg

Művészi alkotások, furcsa minták:

szájak9.jpg

Gyümölcsök ihlette:

szájak10.jpg

Egy vicces állat csapat:

szájak11.jpg

És végül egy rajzfilm-szájacska :)

maxresdefault0.jpg

A galériában néhány képet nagyobb méretben is megnézhettek (képek forrása: Google):