Szemhéjalap helyett...

Ezeknek a kifejezetten szemhéjra használatos termékeknek csak addig nem érezzük hiányát, amíg nem próbáltuk őket, hisz sokkal tartósabbá és intenzívebbé tehetjük vele a sminkünket. Én mégis ritkán nyúlok utánuk, ezért is csak kétfélét tudok felmutatni, az Essence Colour Arts-ot, ami egy nagyon jó és olcsó kis termék, a másik, amit néha előveszek az Avon krémes szémhéjbázisa.

Mindkettő végzi a dolgát, a szemhéjpúderek sokkal erőteljesebb színben pompáznak rajtuk, én mégis szívesebben használok helyettük ceruzás alásatírozást vagy géles termékeket alapnak. Az ok pedig nagyon egyszerű: ha a szemfesték valami miatt elmászna a helyéről, semmiképp sem szeretném, ha a bőrszín kikandikálna alóla. Egy árnyalatban hasonló ceruzával ez tökéletesen kivédhető, ami nem hátrány, ha mondjuk a sminknek 10 órán át a helyén kell lennie. Természetesen jól satírozható darabokat érdemes ehhez használni.

the-best-eyeliner-pencils-for-bold-eyes-kohl.jpg

Egy füstös szem elkészítésénél van még egy óriási előnye a ceruzáknak. Könnyedén korrigálható, ha véletlenül megszalad a kezünk, így addig satírozgathatjuk, alakítgathatjuk a formát, míg meg nem kapjuk a tökéletes végeredményt, majd ezután erősítünk csak rá szemhéjporral a kívánt részekre, ezzel téve még intenzívebbé a sminket és fixálva a ceruzát.

033740272_Chanel_ok_123130_L_answer_1_xlarge.jpeg

A géles termékekkel ugyanez a helyzet, a különbség csak annyi, hogy sokkal gyorsabban kell járnia a kezünknek, hisz pillanatok alatt megszáradnak, és ahogy egyszer rögzülnek, úgy is maradnak. Így nem árt némi rutin, de egy kis gyakorlással csodás és intenzív sminkek készíthetők.