Műszempilla - csábos tekintet pillanatok alatt

perfect-eye-makeup-false-eyelashes-long-eyelashes-eyelashes-Eye-makeup-eye-shadow-eyeliner-Makeup-03.jpg

Vannak sminkek és alkalmak, amikor a műszempilla használata szinte kötelező, de a mindennapokban is feltuningolhatjuk tekintetünket, ha pilláinkat nem érezzük az adott alkalomhoz elég csábosnak. Ehhez persze nem árt némi gyakorlat, de próbálkozzatok otthon bátran, én pedig igyekszem egy kis útmutatást adni hozzá.

A kínálat műszempilla téren is hatalmas, válogathattok a soros, tincses vagy szálas darabok között. Én az utóbbit nem szoktam alkalmazni, hisz eléggé macerás a szálakat egyesével ragasztgatni, és a legtöbbször erre nincs is idő, de ugyanolyan természetes hatást lehet elérni a tincses pillákkal is, és a felhelyezési módjuk is azonos, erről még lejjebb olvashattok.

Tincses pillákat többféle hosszúságban gyártanak. Ha természetes hatást szeretnénk, akkor érdemes legalább kétfélét beszerezni (vagy néhány tincset ollóval megrövidíteni), hogy a szempillasor közepére kerülhessenek a hosszabb szálak, a két szélére pedig a picit rövidebbek. Ha cicásítani akarjuk a tekintetet, akkor pedig a külső szemzughoz helyezzünk 3-5 hosszabb tincset, középre pedig a rövidebbeket.

847_2353_mid.jpg

Ha a természetesség helyett a drámaiságot helyezzük előtérbe, akkor jöhetnek a soros pillák, bár itt is találkozhatunk emberi hajból készült, egészen természetesnek ható darabokkal, azért választhatunk szintetikus, feltünő, extrém pillákat is. Az előbbire remek példa és személyes nagy kedvencem EZ a darab (Make Up Plaza-nál kapható, ráadásul az ára is baráti):

692_2110_mid.jpg

És néhány extrém példa szintén a Make Up Plaza oldaláról, van itt tollas, strasszos, extra hosszú, mi szem-szájnak ingere:

1356_3425_mid.jpg

673_1959_mid.jpg

983_2676_mid.jpg

681_1976_mid.jpg

978_3586_mid.jpg

Amennyiben a szemetekhez túl hosszú a kiválasztott darab, nyugodtan vágjatok le belőle.

Most pedig lássuk a felhelyezésüket kicsit részletesebben, mely általában a smink elkészítésének egyik utolsó lépése. A tincses szempillákat a szempillaspirálozás előtt szoktam felragasztgatni, a soros esetében előbb spirálozok.

Nagyon fontos a megfelelő minőségű ragasztó. Ezen nem érdemes spórolni. Én a DUO-t tudom ajánlani, a munkáim során is ezt használom, remekül bevált. Ebből is a fehér változatot szeretem, ami színtelenre szárad, így minden sminkhez jó, de létezik belőle fekete is. Száradás után gumis állaga lesz, és oldószer nélkül is finoman lehúzható a pillákról. A 7 g-os 1900 Ft körül mozog.

28-716-large.jpg

Amennyiben más ragasztót használtok, mindenképp szerezzetek be mellé egy speciális műszempilla-eltávolítót is, nehogy megritkítsátok a szempillátokat...

A ragasztónál fontos eltalálni a megfelelő mennyiséget, hisz ha túl kevés, akkor nem ragad oda a műszempilla, ha pedig túl sok, akkor folyik, elkenődik és ragad mindenhez. Én egy kis pöttyöt szoktam a kezemre nyomni, aztán a tincses pillát megfogom egy szemöldökcsipesszel, a végét belemártom a ragasztóba, várok egy picit, majd a saját pillák közé helyezem. Miután kész, pár percet hagyom száradni, és akkor szempillaspirállal kifestem az egészet.

A sorosnál (ennek a felhelyezését ki kell tapasztalni, de ne adjátok fel, ha elsőre nem sikerül) a kezemre nyomott ragasztóba a szemöldökcsipesz végét szoktam belemártani, majd azzal egyenletesen végigkenem a pillasort, úgy, hogy a pillákat magukat ne ragasztózzam össze, és vékonyan, egyenletesen a teljes hosszra jusson. Utána várok 10-20 másodpercet, majd egy csipesszel vagy a kezemmel ráhelyezem a saját pillákra, egészen a tőhöz, majd a belső szemzúgtől kifelé finoman rányomkodom. Fontos, hogy a megfelelő oldalra helyezzétek a darabokat, a rövidebb szálak esnek a belső szemzughoz. Száradás után újra át lehet spirálozni az egészet, de előtte is érdemes a saját pillákat kifesteni, mert úgy könnyebben rá lehet ragasztani.

A soros pillák felhelyezéséhez van egy helyes kis szerkezetem, amit az ebay-ről rendeltem, íme :)

ec0159es0420ed0261.jpg

És így működik a gyakorlatban:

ec0159es0420ed0262.jpg