Különféle szemformák sminkelése

Egy hétköznapi smink feladata, hogy még szebbé varázsoljon minket, hangsúlyozza a tökéletes, és ellensúlyozza a kevésbé előnyös részeinket. Nincs ez másként a szemünk esetében sem, legfőképpen, mert először ezen akad meg mindenki tekintete, érdemes tehát odafigyelni rá. Ha csak világos és sötét szemfestékekkel játszunk, már akkor csodákat tehetünk, lássuk, hogyan.

1003954_662538827111413_339046325_n.jpg

A képen a különféle típusokat láthatjátok, és azt, hogyan érdemes felvinni a sötétebb árnyalatot a mélyítővonalra és a mozgó szemhéjra, hogy előnyösebbé tegyük a szemformát, de nézzük meg ezeket egyesével is.

eye-shape-makeup-tips1.jpgA cél mindig a tökéletesnek tartott mandula forma elérése. Ha valakinek ez megadatott, akkor túl sok korrigációra nem szorul, főleg, ha a két szeme közti távolság is az ideális egy szemnyi. A többiek se keseredjenek el, mert bár nem tudjuk a szemünk elhelyezkedését megváltoztatni, azért optikailag jelentős változást érhetünk el.

Távol ülő szemeknél (a szemek közti távolság nagyobb egy szemnél) a cél, hogy közelebb hozzuk őket egymáshoz. Ezt úgy érhetjük el, hogy a sötétebb színt egészen a szem belső részéig elhozzuk.

A közel ülő szemeknél (a távolság kisebb egy szemnél) az előbbivel ellentétben kerüljük a sötét színek használatát a belső szemzugnál, helyette világos színeket használjunk, amik nyitják a tekintetet, a sötétebb árnyalatokat pedig hagyjuk a külső sarkokra.

Mélyen ülő szemek (nevéből adódóan mélyen ülnek a koponyában) esetében a szemhéjra világos színeket érdemes használni, melyek kiemelik azt, a szemöldökcsontot viszont ne hangsúlyozzuk még jobban, tehát ott kerüljük a világos és csillogós színeket.

Kiemelkedő szemeknél (az arc síkjából kidülledő szem) érdemes sötét színeket használni a mozgó szemhéjon, ez optikailag kicsinyíteni fogja.

Rejtett szemek esetén (a szemhéj rálóg a mélyítővonalra, esetleg egészen a szempillasorig leereszkedik) a mélyítővonal fölé érdemes egy kis sötét árnyalatot felvinni, illetve a szempillákat és a felső vízvonalat is erősebben hangsúlyozni. A mozgó szemhéjra pedig világos árnyalat kerüljön.

Ezeken kívül a szemünk - ha nem egyenesen áll - ívelhet lefelé vagy felfelé. Az utóbbi nem szorul igazán korrigálásra, de ha szeretnénk, akkor az alsó szempillasor külső sarkához felvihetünk sötét festéket vagy ceruzát, ez optikailag lejjebb hozza ezt az ívet.

upturned eyes almond.jpg

A lefelé ívelő szemből pedig csodás cicás tekintetet varázsolhatunk egy felfelé ívelő tusvonallal, de a szemfestést is ilyen irányban kell felvinni. A szempilláknál pedig inkább a középső részt érdemes hangsúlyozni.

downturned eyes.jpg