Tus-kavalkád

Lehet vékony, vastag, cicás, viszafogott vagy eltúlzott. Egy biztos, hogy idén is óriási divat a tusvonal, amit akár szemceruzával is megrajzolhatunk, hisz rengeteg színű eyeliner ceruza kapható már, ráadásul van csillámos, selyemfényű, matt, ki milyenre vágyik. Egy színes tusvonal nagyon fel tud dobni egy egyszerű sminket is, nézzétek csak:

gallery_big_blue-eyeliner-for-brown-eyes.jpg

De ha szeretnénk hagyományos módon csábos tekintetet alkotni, akkor nem árt beszereznünk egy tust. Természetesen itt is rengeteg féle termék közül válogathatunk. Érdemes kipróbálni, hogy melyikre áll rá legjobban a kezünk, és tudunk vele szép vékony vonalat húzni.

winged-eyeliner.jpg

A legelterjedtebb talán a folyékony változata, amit a benne lévő (általában vékony, hosszú ecsetes) aplikátorral lehet használni. Előnye, hogy egy vonással erőteljes vonalat húzhatunk, ám biztos kéz és némi rutin szükségeltetik hozzá. Valamint vigyázni kell arra is, nehogy egyszerre túl sok festéket vigyünk fel az ecsettel.

liquid_eyeliner.jpg

Ha valaki nem szereti ezt az ecsetes megoldást, jó választás lehet a filces tus, ami tényleg olyan érzés, mintha egy filctollal rajzolnánk.

stila-stay-all-day-liquid-eye-liner-carbon-black118428.jpg

A személyes kedvenceim a gél állagú termékek, melyeket egy vékony, ferde ecsettel lehet talán legkönnyebben felvinni (persze a hegyes tusecset is tökéletes, ha valaki azt részesíti előnyben). Én a MAC Blacktrack géles tusát használom. Könnyű vele dolgozni, intenzív, tartós, nem maszatolódik. Egyedül a gyors beszáradásra kell figyelni, ezért érdemes használat közben fejjel lefelé az asztalra tenni, hogy minél kevesebb levegő érje, így nem lesz vele gond. Vékony és vastag vonalat egyaránt lehet vele húzni.

mac-fluidline-eye-liner-gel-blacktrack-en.jpg

Itt láthatjátok a kis ferde ecsettel (ebből a típusból mindenképp rövidebb szálú ecsetet érdemes választani, hogy ne hajoljon el használat közben):

IMG_1347.JPG

Egy kis áttekintő a különféle tusvonalakhoz:

201254677068101131_MtUcb2GB_c.jpgÉs egy egyszerű tutorial a macskaszemhez, ezt természetesen vékonyabb kivitelezésben is elkészíthetitek.

cat-eye-eyeliner-tutorial.jpg