Essence pigmentek

Ma azokat az Essence pigmentjeimet mutatom be nektek, amik különösen belopták magukat a szívembe. Gyakran használom őket, és bátran ajánlom a figyelmetekbe, mert tökéletesen megállják a helyüket. (Annál is inkább, mert most 349 Ft-ért hozzá lehet jutni a drogériákban... szerintem érdemes beszerezni legalább egyet :))

IMG_1276.JPG

Biztosan ismeritek vagy hallottatok már ezekről a finom por-állagú termékekről, amiket kis csavaros, műanyag tégelyben kapunk. 1,8-3 g terméket tartalmaznak (színenként változó), de ez a mennyiség nagyon sokáig elegendő (hacsak nem borítjuk ki az egészet egy óvatlan mozdulattal...), hisz minimális kell belőle egyszerre. Megbolondíthatjuk vele a szemfestést, ha egy kis plusz csillogásra vágyunk (pl. egy matt szemhéjpúder fölé a mozgó szemhéjatok közepére tegyetek egy keveset, és kész is), de használható szájfénnyel vagy épp körmökre is, csak a fantáziánk szabhat határt neki...

Befotóztam őket önmagukban és az Essence Colour Arts szemhéj alapjával is, hogy jobban lássátok a különbséget.

Alap nélkül a kezemen:

03.png

Balról az első a 15-ös Pure love, ami egy gyöngyházas, kellemes rózsaszín árnyalat. Teljesen jól használható nappali sminkekhez is, mert kellően visszafogott. Mellette a 09-es Be my brightsmaid selyemfényű pigment aranylik. A harmadik pedig a 05-ös Star dust, ami egy fémesen csillogó ezüst.

04.png

A következő hármasnál az első a 03-as Box of chocolate, ami a nevéhez híven egy meglehetősen erőteljes barna szín, benne nagyobb, ezüstös csillámokkal. Középen a 01-es Studio 54 látható, aminek színe így nem sok van, de annál inkább csillog-villog arany és ezüst árnyalatban, és itt is nagyobb szemű csillámokkal találkozunk. Az utolsó pedig a személyes nagy kedvencem, a 02-es Smell the caramell, mely egy nagyon kellemes, selyemfényű, karamell-barna árnyalat, ami szintén használható egy egyszerűbb nappali sminkhez is.

És most lássuk őket az Essence Colour Arts alappal:

12.png

Láthatjátok, hogy mennyivel intenzívebbek a színek, és már inkább metálosan fénylenek, így teljes egészében használhatóak önmagukban is. A Studio 54-nek (felül, középen) határozottan jót tesz az alap, mert így már kijön az arany-ezüst színe, és nem csak a csillámok láthatóak. A Box of chocolate viszont már talán túl erőteljessé válik, a Smell the caramell pedig egyszerűen bronzzá alakul.

Én jobban szeretem alap nélkül használni őket, díszítésre, mert egy teljes szemhéj lefedéskor azért hullik mindenfelé rendesen, de kinek mi a szimpatikus.

Update: újabb két pigmenttel gazdagottam (ez van, ha akciós áruk kerülnek az utamba...), és annyira jók, hogy azonnal be kell mutatnom őket. A felső sorban láthatjátok mindenféle alap nélkül, lent pedig szintén az Essence Colour Arts alapjával. Az első a 10-es Fairy dust (2,5g), ami nevéhez méltóan visszafogottan ezüstösen csillog. Alappal hasonlít a Star dust-ra, de azért nem annyira metálos. A második gyönyörűség pedig a 07-es Safety first (1,8g), ami szerelem volt első használatra. Amint látjátok alap nélkül is erőteljes, korallos színe van, benne aranyló csillogással, nos, imádom :)

111.png

Ők tehát a személyes kedvenceim. Természetesen engem már meggyőztek, így a pontszám:5/5