Évszak típusok – Nyár

Az előző bejegyzésemben a Tavasz típus jellemzőiről írtam, és a számukra legelőnyösebb színekről, ma pedig a Nyár kerül sorra.

A Nyár lányai az állandó elégedetlenkedők. A legtöbbjük nincs kibékülve a szerintük „seszínű” hajával, smink nélkül az arcukat meglehetősen szürkésnek, élettelennek találják, így inkább az utcára sem lépnének ki, és ha ez nem lenne elég, a szemük alatt kékes karikák is ronthatják a helyzetet.

Bőr: hűvös alaptónus jellemzi, kékes, rózsás, olívás árnyalatú (de semmiképpen sem sárgás), és gyakran átütnek az erek a vékony bőrön (például a csuklónál).

Haj: sötétszőkétől a közép- és sötétbarnáig bármilyen lehet, de mindenképpen hideg, vöröses színezetű.

Szem: inkább a kékes, hűvösebb árnyalatok jellemzőek, de előfordulhat szürkészöld vagy mogyoróbarna is. A színe viszont sosem üt el élesen a szemfehérjétől, nincs meg az az erős kontraszt, ami a Tél típusnál jellemző.

Általánosságban a világos, hideg színek állnak legjobban nekik, de ezeknek is a halványabb, szürkével kevert árnyalatai, hogy ne legyenek vakítóak. Igazi pasztelltípusról van szó, így bátran választhatják a szürke, rózsaszín, babakék, törtfehér, lila, liláskék különféle árnyalatait.  

Nyár-Tél altípus: Hűvös szépségek, akiknek színei hidegek, de visszafogottabbak, mint a Tél típusnál használtak. A kék minden árnyalata jöhet! Emellett bátran használhatnak fukszia, pink, jeges rózsaszín, kékespiros, kékeslila, szürkéskék, szürke árnyalatokat. Ebbe a csoportba tartozó híresség pl. Emily Blunt.

Formal-Pictures-Of-Emily-Blunt.jpg

Nyár-Ősz altípus: Finom elegancia jellemzi őket, így törtszíneket érdemes választaniuk, főleg szürkés árnyalatokat, ez a szín egyébként is nagyon jól áll nekik. A pasztell árnyalatok mellett választhatnak egy-egy erősebb színt is, csak kerüljék a túlzásokat. A neon színek pl. roppant közönségesen hathatnak rajtuk. Bátran válogathatnak a menta zöld, teltebb sötétkék vagy középkék, ametiszt, orchidea, legkülönfélébb szürke tónusok közül. Ide tartozik pl. Jessica Biel.

Jessica-Biel-at-MTV-movie-awards.jpg

Nyár-Tavasz altípus: Ők a valódi romantikus pasztell hölgyek. Főleg sminkben kerüljék az erős színeket. Tökéletes választás lehet a levendula, halványlila árnyalatok, halvány rózsaszínek, citromsárga, almazöld, szürkéskék. Ilyen híresség pl. Cate Blanchett.

Cate-Blanchett.jpg

Hamarosan folytatom a sorozatot az Ősz típus ismertetésével.