Alapvető ecsetek

A sminktermékek után a legfontosabb ecsetek beszerzésében szeretnék segíteni. A célom most is az, hogy minél kevesebb ecsettel meg tudjátok oldani a sminkelést, idővel pedig tudjátok bővítgetni a készletet. Itt sem a márkákra helyezem a hangsúlyt, inkább az ecsetek formájára figyeljetek, bár őszintén ajánlom, hogy inkább csak 3-4 ecsetet vegyetek, de az legyen tényleg minőségi, mint ugyanannyiért egy 20 darabos készletet, aminek jó részét nem tudjátok kihasználni, és a végeredmény sem lesz olyan tökéletes, amilyennek szeretnétek.

Természetesen a minőségi ecsetek között is vannak drágábbak és olcsóbbak, nézelődjetek, a kedvenc ecseteimet bemutató bejegyzésben is találtok tippeket.

Természetesen, ha valamit kézzel vagy szivaccsal visztek fel, akkor arra nem kell ecsetet beszereznetek, de ebben a posztban ezt figyelmen kívül hagyom.

Általánosságban elmondható, hogy a krémes termékekhez szintetikus (a természetes szőr magába szívja az anyagot), a porokhoz pedig természetes ecsetet ajánlatos használni (jobban tapad rá az anyag), de ma már annyira jó szintetikus darabokat lehet kapni, hogy ez megdőlni látszik...

Az első beszerzendő darab egy jó alapozó ecset. Többféle közül választhattok:

Lapított, duo-fibre (kétféle szál segíti a tökéletes anyageloszlatást), kerek, lapos tetejű ecset. Én az utóbbi kettőt részesítem előnyben, az első típussal való mázoló mozdulatokat nem annyira, viszont remekül bevált korrektor felviteléhez, mivel tökéletesen befekszik a szem alá.

1032.jpg

1122.jpg

IMG_0892_1.JPG

Kabuki ecsetet is használhattok alapozásra, alaposan és szépen lehet vele dolgozni, de púderezéshez is nagyon jó választás.  

25223cxs.jpg

Bevallom, nálam sokszor előfordul, hogy a nagyon jól bevált kerek, lapos tetejű ecsetemmel alapozok, majd azzal árnyékolok, és pirosítok, a végén pedig lepúderezem vele a modell arcát… Mivel minderre tökéletesen megfelel, nem szívesen cserélgetek ecsetet menet közben. Ebből is látszik, hogy néha jobb egy igazán sokoldalú ecset, mint öt másik.

Korrektorozásra bármilyen kerekebb végű, laposabb darab megteszi, a lényeg, hogy a legkisebb helyekre is oda férjetek vele. Tökéletes például a lapos alapozó ecset, de választhattok egy keskenyebb darabot is:

2479ccfp.jpg

Árnyékoláshoz, bronzosításhoz, pirosításhoz választhattok egy nagyobb fejű satírozó ecsetet, vagy egy ferde vágású darabot, amit a különböző oldalára forgatva több mindenre is használhattok.

1079.jpg

1091.jpgSzemfestéshez két típus beszerzését javaslom. Legyen egy lapos árnyékoló ecsetetek a festékek felvitelére, amivel szó szerint felpakoljátok az anyagot a szemhéjra, és legyen egy satírozótok a színek eldolgozására. Ha csak az egyikre van keret, akkor a satírozót válasszátok.

1254.jpg

2498953x.jpg

Jó, ha beszereztek még egy rövid szálakból álló, vékony, ferde ecsetet, amivel egyaránt tudtok tusvonalat húzni, és szemöldököt formázni is (közte tisztítsátok ki azért…). Persze, ha jobban szeretitek a hegyes tusecsetet, azt is választhattok külön.

1385.jpg

1363.jpg

Ezek lennének az alap darabok, természetesen kedvetekre bővíthetitek a listát rúzsecsettel (a képen látjátok), többféle szemhéj árnyékolóval, satírozóval stb.

1346.jpg

Amint látjátok, ha jól válogattok, akkor 5-6 ecset teljesen elegendő elsőre, és mindent meg tudtok majd oldani velük. A minőségre próbáljatok meg odafigyelni, főleg a satírozó és az alapozó ecset kiválasztásánál. Nem is hinnétek, milyen sok múlik rajtuk.