Első lépés: tisztítás, ápolás

A smink felrakása nem helyettesíti az arcápolást, ahogy dezodort sem fürdés helyett használunk… Talán ez lehetne e bejegyzés jelmondata.

Face-Cleansing-beauty-tips.jpg

Azt hiszem, ez az a téma, aminek fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet, ráadásul minden smink sokkal szebben mutat egy ápolt, egészséges bőrön. A napunkat (és a sminkelést) minden esetben arctisztítással, ápolással kell(ene) kezdeni, remélem, ezzel Ti is egyetértetek.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én szeretem az egyszerű és hatékony dolgokat. Általában nincs időm reggelente órákat ápolgatni magamat, így nekem remekül bevált az alig 5 perces tej+tonik+krém mesterhármas.

Természetesen ez a rövid procedúra nem foglalja magában a teljes arcápolást, hisz mindenkinek más bőrtípusa, problémái vannak, amikkel foglalkoznia kell, ez csak egy egyszerű tisztítás, ami mindenkinek jól jön:

Először egy vattakoronggal tejes arclemosót viszek fel, majd egy másik koronggal tonizálok, végül jöhet egy vizes bázisú könnyű nappali arckrém, mely gyorsan felszívódik, nem nehezíti el az arcot, és nem folyik le róla az alapozó sem.

Face-Cleansing-Tips.jpg

Rengeteg termék közül lehet válogatni, mindenki másra esküszik. Ha valaki szeretné igazán pénztárcabarát módon megoldani az arcápolást, akkor ajánlom az 1000 Ft körüli áron mozgó DM-es Balea Ultra Sensitive termékeit.

IMG_0938.JPG

Én magamon és mások sminkelésekor is használtam már ezeket, és tökéletesen beváltak. (Egyetlen hibája, hogy a tej lehetne kicsit folyékonyabb, mert alig lehet kiszenvedni a flakonból...) Ha nem Balea, akkor pedig a Himalaya a másik nagy kedvencem tonik (és fogkrém :)) terén (nem elhanyagolható szempont, hogy egyik cégnél sem végeznek állatkísérleteket). Bevált még a L'Oreal tejes arclemosója, micellás vize, tonikja és sminklemosója is, kár, hogy ők nem állatbarátok... Sajnos legtöbbször ilyen termékekbe futok bele.

_DSC0472_zps2bdbbe12.jpg

Krémek tekintetében, ha nem szeretnénk, hogy a smink lecsurogjon az arcunkról, érdemes könnyű, vizes alapú termékeket használni. Nálam bevált a Balea is, illetve mostanában az Avon uborkás arckrémjét is előszeretettel használom, egyszerűen imádnivaló :)

prod_1100294_1_310x310.jpg

Ezek a könnyed krémek mind kellemesen hidratálják a bőrt, ugyanakkor nem nehezítik el, és tökéletes alapot adnak a a sminknek is, az erőteljes ápolást pedig érdemes az éjszakai krémekre hagyni. Nekem éjszakára a Lancome Rénergie night krémje vált be, de ilyenkor tulajdonképpen bármilyen tápláló, regeneráló terméket bevethettek, hogy reggelre újjászülessen a bőrötök.

751910_fpx.tif.jpg

Hetente egyszer arcradírozok is, tapasztalatom szerint ennél sűrűbben felesleges. A napokban próbáltam ki a Sunfleur bőrmegújító arcradírját (szintén állatkísérlet-mentes), aminek annyira kellemes grapefruit illata volt, hogy kedvem lett volna megkóstolni. Ez egy durvább szemcsés arcradír, de remekül dolgozik. 900 Ft-ért vettem a Rossmann-ban, és ahogy nézem, nagyon sokáig elég lesz.

IMG_0935.JPG

Este nem maradhat el a sminklemosás sem, amit egy újabb ápolással szoktam egybekötni. Erre tökéletesen bevált például az Avon 3in1 arclemosója (200 ml), ami minden sminket könnyedén eltávolít, és remekül frissíti a bőrt. Katalógus ára 620 Ft (ennyi pénzért is ajándék, de sokszor még ennél olcsóbban is hozzá lehet jutni).

(Avon-os rendelésekben egyébként tudok segíteni, ha valaki szeretne valamit.)

IMG_0940.JPG

A szemem lemosásánál pedig szintén vagy a Balea kétfázisú olajos lemosóját használom, amit nagyon szeretek, mert könnyedén eltávolít mindent, nem kell dörzsölgetni, és engem az olajos utóérzet sem zavar a szemem körül, vagy a fent említett L'Oreal-os példányt.

IMG_0933.JPG

Imádom a Lancome kifejezetten érzékeny bőrre ajánlott smink eltávolítóját is, amit csak a szememnél használok (kifejezetten arra is való, és brópálok spórolni is vele :), hisz nem olcsó mulatság):

images_2.jpg

Természetesen lehet (és szükséges is) még bővíteni a listát különféle krémekkel, szemkörnyékápolókkal, pakolásokkal, de azt hiszem, ezek az alapvető termékek, amiket valamilyen módon (mindenkinek más márka jön be) érdemes beilleszteni a mindennapi rutinba.